Data-uitwisseling in de praktijk

De toekomst van datagebruik in de zorg
d.d. 14 maart te Hilversum

header-data-uitwisseling-in-de-praktijk.png

Hoe komen we in de toekomst tot meer en beter inzicht in zorgdata, zodat (klinische) vraagstukken makkelijker en sneller kunnen worden beantwoord? Met als doel om zowel kwaliteit als betaalbaarheid van zorg te verbeteren.
Wij (Farminform en Palga) geven als zorginnoverende partijen met landelijk bereik graag een voorzet.
 
Wij zien een toekomst voor ons van transparante samenwerkingen. Een toekomst waarin gegevens worden gebruikt direct vanuit de bron, de plaats waar ze in eerste instantie worden opgeslagen, en waarbij data-uitwisseling veilig wordt gefaciliteerd.
Op 14 maart nemen we u mee in dit toekomstbeeld aan de hand van concrete casuïstiek. We hopen u te inspireren en nieuwe samenwerkingen te stimuleren.

Wat kunt u verwachten
Wij geven antwoord op de vraag hoe nieuwe samenwerkingen op het gebied van brondata eruit kunnen zien. Daarnaast, en wellicht nog wel belangrijker, besteden we aandacht aan de toegevoegde waarde van samenwerken. Welke directe voordelen zijn er voor patiënten, artsen en zorginstellingen? Dit vertellen wij u niet zelf, maar laten dit graag over aan de specialisten met wie wij al samenwerken.
 
U krijgt onder andere te zien hoe de Palga-data worden ingelezen en gevisualiseerd door de cBioPortal. Carsten Leue, psychiater in het Maastricht UMC+, zal vertellen over het nut van farmaco-epidemiologische data en hoe grote databronnen behulpzaam kunnen zijn om relevante onderzoeksvragen te onderbouwen. Ook hoort u hoe de disciplines radiologie en pathologie willen samenwerken en van elkaar willen leren op het gebied van data. Tenslotte neemt Alan Abdulla, ziekenhuisapotheker, u mee in de ontwikkelingen van het Digizorg-platform in het Erasmus MC en de regio Rijnmond.

Locatie
Beeld en Geluid, Media Parkboulevard 1, 1217 WE Hilversum

Is het interessant voor mij?
Dit event is bedoeld voor de volgende doelgroep: artsen, pathologen, (para)medici, laboratoriummedewerkers, branche-organisaties in de zorg, patiëntenverenigingen en beleidsmakers in de zorg.  

Deze middag is interessant voor iedereen die zich wel eens afvraagt: Hoe kom ik aan de juiste data voor mijn (klinische) vraagstuk? Waar kan ik terecht met een vraag over duurzame inzet van geneesmiddelen? Over het beoordelen en meten van behandelingen? Hoe zou ik in de toekomst bij een multidisciplinair overleg alle brondata in kunnen zien en visualiseren? Verschillende partijen in Nederland hebben een stukje van deze puzzel in handen. Wij gaan de puzzelstukjes deze middag bij elkaar brengen.

Praktische informatie

Datum 14 maart 2024  
Tijd 14.30 uur - inloop
15.00 uur - aanvang
17.00 uur - (netwerk)borrel
 
Locatie Beeld & Geluid
Media Parkboulevard 1 te Hilversum
De locatie bevindt zich tegenover het NS-Station Hilversum Media Park, tevens is er parkeergelegenheid.
Kosten Gratis  


Bent u er ook bij?
Dan kunt u zich hieronder aanmelden.
Wees er snel bij, het aantal plaatsen is beperkt.
Na aanmelding ontvangt u de aanvullende informatie.

Delen binnen de doelgroep mag en stellen wij erg op prijs. 

We zien uit naar uw komst op 14 maart!

NB: Wellicht wordt u door meerdere partijen uitgenodigd. Wij hebben er i.v.m. de AVG-wetgeving voor gekozen uw naam en emailadres niet onderling te delen.

Aanmelden