Nieuws

- Toelichting op Farminform en de media

Farminform wordt genoemd in de media naar aanleiding van een artikel van Follow the Money over ‘investeringen in ICT-infrastructuren.’ Farminform hecht veel waarde aan het zorgvuldig volgen van de wet- en regelgeving. De berichtgeving in het betreffende artikel is tendentieus en suggestief, Farminform distantieert zich dan ook van dit artikel.

- Partnerschap Farminform en Prof. dr. Cornelis Boersma

Door de stijgende kosten in de zorg én voor behoud van toegankelijkheid van zorg wordt het steeds urgenter om in te zetten op gepast geneesmiddelengebruik. Met een handdruk bevestigen Luuk Renfurm, algemeen directeur Farminform, en Prof. dr. Cornelis Boersma het partnerschap. Een partnerschap dat zich de komende jaren richt op een viertal activiteiten.

- Conclusie VIG Talk: Delen is het nieuwe samenwerken

Data delen is nodig om meer onderzoek te kunnen doen naar de effectiviteit en veiligheid van geneesmiddelen. Circa 10 tot 15% van de medicatie komt niet goed terecht. Vanuit medisch-ethisch perspectief is dat niet acceptabel. Daarom moet 'meer samenwerken' de norm worden, aldus Luuk Renfurm (algemeen directeur Farminform) en Ron Herings tijdens hun VIG-talk op 9 juni jl.

- VIG Talk d.d. 9 juni 2022: van data naar patiëntgerichte behandeling

Zorgverleners, patiënten en fabrikanten zijn gebaat bij de inzet van een geïntegreerd datamodel met zowel klinische als farmaceutische data. Maar hoe komen we tot een collectieve aanpak en welke veranderingen spelen in het zorgdataveld? 

Luuk Renfurm, algemeen directeur Farminform, is één van de sprekers die, na het geven van een presentatie over dit onderwerp, vragen beantwoordt van de dagvoorzitter en de online deelnemers.

- Vacature Projectleider data-analyse

Wil jij graag met behulp van state-of-the art data-analyse en gegevensverwerking bijdragen aan meer inzicht in passend gebruik van geneesmiddelen? Klinkt een baan gericht op innovatieve technologieën en dienstenontwikkeling jou interessant in de oren? Dan ben jij misschien wel dé geschikte kandidaat voor deze vacature.

- Nieuw fiROM platform gelanceerd

Sinds een aantal maanden is ons nieuwe fiROM online platform operationeel. Met de fiROM kunt u zelf gegevenssets samenstellen waarmee u marktanalyses kunt maken.
Het oude platform is inmiddels offline.