Onze diensten

 

fiROM

De fiROM is een dataset met informatie over de geneesmiddelenmarkt op nationaal en regionaal niveau van ruim 20.000 geneesmiddelen.

 

fiFOCUS

Met fiFOCUS krijgt u inzicht in regionale verschillen in het geneesmiddelengebruik.

 

fiSCRIPT

fiSCRIPT helpt u met analyses op het gebied van medicatieswitch, therapietrouw en co-medicatie.

 

fiSERVICES

fiSERVICES biedt u op maat rapportages en advies voor specifieke datavraagstukken.

Het farmaceutische zorgveld verandert snel, en de databehoefte van organisaties binnen het zorgveld verandert mee. Wilt u uw inzicht in de Nederlandse geneesmiddelenmarkt verdiepen of actualiseren? Met ruim 50 jaar ervaring is Farminform graag uw partner in het beschikbaar stellen van gebruiksinformatie over de humane geneesmiddelenmarkt. Zowel op landelijk als op regionaal niveau. Hiervoor hebben wij de beschikking over betrouwbare datasets van circa 20.000 geneesmiddelen. Wij kunnen accurate, actuele informatie leveren dankzij onze samenwerking met vrijwel alle fabrikanten, distributeurs en importeurs van geneesmiddelen in Nederland. De dekkingsgraad van onze data benadert de 100%. Naast standaardrapportages (fiROM) en maatwerkrapportages (fiSERVICES), levert Farminform ook ondersteuning bij de implementatie van de gebruiksinformatie. Onze inhoudelijke adviseurs en technische experts staan voor u klaar om te ondersteunen bij een passende oplossing voor uw datavraag.

Farminform verstrekt aan haar deelnemers iedere maand informatie over de nationale en regionale ontwikkelingen op de Nederlandse geneesmiddelenmarkt. Zo kunnen deelnemers inzicht krijgen in de positie van dure intramurale geneesmiddelen. Ook krijgen zij inzicht in de extramurale en intramurale markt als geheel. Bovendien beschikt Farminform over historische gegevens, waardoor retrospectieve analyses mogelijk zijn. De specialisten van Farminform kunnen desgewenst op basis van deze historische gegevens voorspellingen doen over de gehele Nederlandse geneesmiddelenmarkt of over een specifiek therapeutisch deelgebied. Hiertoe maken zij gebruik van de modernste technieken voor data-analyse.

Maar de dienstverlening van Farminform gaat verder: samen met onze partners zijn wij in staat om op nationaal niveau voorschrijvers te duiden, gebruiksinformatie te analyseren en zo veranderingen in kaart te brengen. Onze dienstverlening kan het inzicht vergroten in onderwerpen zoals patiƫnttypering, co-medicatie, therapietrouw en kosten binnen de zorg.

Graag nodigen wij u uit contact op te nemen om gezamenlijk uw databehoefte te bespreken. Na de kennismaking kunnen wij u toegang geven tot het uitvoerige klantportaal waar meer detailinformatie over onze diensten en rapportages is weergegeven.