By admin

Farminform & Palga event ‘Data-uitwisseling in de praktijk’

Wat kunnen we terugkijken op een succesvolle middag waarin Palgaen Farminform een gezamenlijk event georganiseerd hebben dat in het teken stond van transparante samenwerkingen, faciliteren van veilige data-uitwisseling en  gebruik van gegevens direct vanuit de bron.

Met aanmeldingen van 28 (branche)organisaties en 11 ziekenhuizen was er een fijne mix van aanwezigen, de zaal was net groot genoeg voor alle aanmeldingen. Dit event was gericht op artsen, pathologen, (para)medici, laboratoriummedewerkers, onderzoekers, patiëntenverenigingen, branche-organisaties en beleidsmakers in de zorg.

De middag werd geopend door Aletta Debernardi, algemeen directeur van Palga en Luuk Renfurm, algemeen directeur van Farminform. Zij gaven een toelichting waarom data zo’n belangrijke rol inneemt, hoe we elkaar kunnen helpen en wat beide organisaties voor de zorg kunnen betekenen.

Het stokje werd overgenomen door Carla Meeuwis, radioloog en Robert Kornegoor, patholoog in het Rijnstate. Zij belichtten hoe samenwerken en van elkaar leren op het gebied van data tussen de disciplines radiologie en pathologie in zijn werk gaat.

Carsten Leue, psychiater in het Maastricht UMC+ gaf aan dat naar de patiënt als geheel gekeken dient te worden en dat farmaco-epidemiologische data hierbij kan helpen.

Na de break hadden Gerrit Meijer van Health-RI en Rinus Voorham een toelichting over hoe landelijke moleculaire diagnostiek met Palga-data via een dashboard inspiratie voor nieuwe toepassingen kan geven.

In vervolg hierop gaf Loes Zandwijk-Hollestein, assistent professor epidemiologie in het Erasmus MC een voorbeeld van een toegepast onderzoek waarbij gecombineerde data van pathologie, NKR, farmaceutische bedrijven, CBS en de Nederlandse Transplantatie Registratie tot voordeel van de patiënt leidt.

De middag werd afgesloten door Alan Abdulla, ziekhuisapotheker in het Erasmus MC. Hij nodigde alle aanwezigen uit zich aan te sluiten bij het mooie initiatief van het Digizorg-platform waarin het aanbod van verschillende aanbieders gecombineerd wordt en overzicht biedt aan de patiënt.

Tijdens de netwerkborrel kon iedereen nog bijpraten en contacten leggen voor een verdere samenwerking.

Wij hopen dat er mooie samenwerkingen zijn ontstaan die verder uitgebouwd worden. Voor ons smaakt het evenement naar meer. Mocht u niet geweest zijn maar wel interesse hebben of vragen hebben over wat wij voor u kunnen betekenen, neem dan zeker contact met ons op.

Gerelateerd