By admin

Leden Farminform Toetsingscommissie

Farminform heeft een toetsingscommissie ingesteld omdat zij steeds meer projecten uitvoert voor én samen met ziekenhuizen en zorginstellingen.

Farminform vindt het belangrijk om volkomen transparant te opereren. Niet alleen omdat de organisaties waarmee wij samenwerken daar recht op hebben óf omdat de publieke opinie dit verlangt, maar vooral omdat Farminform van mening is dat helder en transparant werken de standaard zou moeten zijn.

Graag stellen wij  de leden van de toetsingscommissie aan u voor:

Mevrouw mr. Lela Saou, voorzitter, Functionaris Gegevensbescherming (foto links)
Lela is de Functionaris Gegevensbescherming (FG) voor Farminform en houdt onafhankelijk toezicht op naleving van de AVG en het gegevensbeschermingsbeleid. Lela heeft een achtergrond in het (internationaal) gezondheidsrecht, waarbij het accent ligt op privacy. Ook heeft zij ruime ervaring als FG bij zowel grote als kleine organisaties in uiteenlopende branches binnen de gezondheidszorg. Lela is lid van het Nederlands Genootschap voor Functionarissen voor Gegevensbescherming en de Vereniging voor Gezondheidsrecht.

Mevrouw dr. Larissa De Lannoy, lid, patiêntenperspectief (foto midden)
Larissa is ruim 20 jaar werkzaam geweest in de farmaceutische industrie binnen Regulatory Affairs. Zij bezit een master in biofarmaceutische wetenschappen en een doctoraat in de farmacologie. In haar huidige rol als onafhankelijk patiëntenvertegenwoordiger ligt haar focus op initiatieven die de weg vrijmaken voor nieuwe behandelingen bij zeldzame ziekten. Larissa heeft zitting gehad in diverse adviescommissies, hielp o.a. bij het schrijven van een zorgstandaard in Nederland voor primaire scleroserende cholangitis (PSC) en nam deel aan multi-stakeholderbijeenkomsten voor de Reflection Paper voor PSC, PBC en NASH bij het European Medicines Agency (EMA). Larissa is lid van de adviesraad van Regulatory Science Network Netherlands en van de Maatschappelijke Adviesraad van HEALTH-RI. Larissa was voorheen verbonden aan PSC Patients Europe.

Mevrouw dr. Anne-Marie van Walraven, lid, compliance (foto rechts)
Anne-Marie is sinds 1977 werkzaam in de gezondheidszorg, aanvankelijk als verpleegkundige, later in verschillende coördinerende rollen, en als wetenschappelijk onderzoeker. Daarnaast is ze als projectleider en beleidsmedewerker betrokken bij (inter)nationale projecten.
Vanaf 2020 is Anne-Marie werkzaam als Privacy Coördinator in de zorgsector en zij is op freelance basis inzetbaar als gecertificeerd Systemisch Team Coach. Op het gebied van AVG biedt Anne-Marie advies en ondersteuning aan teams om AVG compliant te worden.

Meer weten over de toetsingscommissie? Bekijk dan onze vorige posts op LinkedIn of de pagina ‘verantwoord datagebruik’ op onze website.

Gerelateerd